Erfgoedlezing: Jugendstil / Art Nouveau

Erfgoedlezing: Jugendstil / Art Nouveau

De Stichting Erfgoed Venlo organiseert op donderdagavond 10 november 2016 haar vierde erfgoedlezing, dit jaar over Jugendstil / Art Nouveau. De lezing vindt om 19.30 uur plaats in Gemeenschapshuis De Bantuin aan het Pastoor Kierkelsplein 20 in de buurtschap ’t Ven en is gratis toegankelijk.

De lezing wordt verzorgd door architectuurhistoricus dhr. Jan J. de Jong. Hij werkte als Hoofd Monumentenzorg en Archeologie bij de Gemeente Zwolle en is er bewoner en eigenaar van een jugendstilhuis met de gemeentelijke monumentenstatus. Op dit moment werkt hij bij de Directie Kunst en Erfgoed van het Ministerie van OCW. In opdracht van de minister is hij medeverantwoordelijk voor de voorbereiding van de wetswijziging ter beëindiging van fiscale aftrek voor eigenaren van rijksmonumenten. Dit punt is niet alleen interessant voor beleidsmakers, maar ook voor eigenaren van rijksmonumenten.

Tijdens deze lezing zal de spreker ingaan op het ontstaan van de Art Nouveau / Jugendstil, het Venlose erfgoed op dit gebied en het afzetten tegen vergelijkbaar erfgoed elders in Nederland en daarbuiten. Daarbij hebben we hem gevraagd aandacht te geven aan ‘best practices’ op het gebied van erfgoedbehoud en herbestemming en aanbevelingen te doen ten aanzien van onze omgang met erfgoed in bredere zin. Tijdens zijn speech is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Datum: 10 november 2016
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Gemeenschapshuis De Bantuin , Pastoor Kierkelsplein 20 te Venlo (‘t Ven, naast de Michaelkerk).

Toegang: gratis

Ook Omroep Venlo berichtte over dit evenement.